Pilot utsatte passasjerer for fare

Foto: Wikipedia

En pilot i det australske flyselskapet Pacific Blue, kjent i 2012 som Virgin Australia, står nå tiltalt i retten or uaktsom flyvning med en Boeing 737.

Ett vitne som i dag vitnet under rettsakens gang i Queenstown sier han var sjokkert over pilotens holdninger og at “fant på prosedyrer der og da” mens han fløy.

I stedet for å følge standard prosedyrer skal piloten ha fomlet fram og tilbake, ombestemt seg og så endret innstillinger og flymønster helt uten mening og å informere sin kollega i stolen ved siden av.

Hendelsen som er bakgrunnen for at rettsaken kom i gang skal ha skjedd for to år siden da piloten fløy fra Queenstown i svært dårlig vær, piloten (54) hadde med seg 71 passasjerer på turen som skulle til Sydney.

Piloten står først og fremst tiltalt for å ha valgt å ta av fra en svært våt rullebane med 16 knops sidevind og et tykt og lavt skydekke. Samtidig var det svært dårlig lysforhold da det begynte å bli kveld, noe som medfører en rekke restriksjoner for flyvning ut fra Queenstown.

Ett av problemene rundt pilotens avgjørelser skal være at han også utførte utregning for flyets muligheter for å returnere til samme flyplass i tilfelle en motorstans, her benyttet piloten et oppsett fra Boeing som pilotforeningen mener ikke kan brukes når flyene benytter seg av Queenstown som utgangspunkt.

Saken er ventet å holde på i to uker til.

ANNONSE
Forrige artikkelAir Finland-passasjerer hjem i dag
Neste artikkelAircontact kjøper Flyservice