13 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no

Pilot utsatte passasjerer for fare

Foto: Wikipedia

En pilot i det australske flyselskapet Pacific Blue, kjent i 2012 som Virgin Australia, står nå tiltalt i retten or uaktsom flyvning med en Boeing 737.

Ett vitne som i dag vitnet under rettsakens gang i Queenstown sier han var sjokkert over pilotens holdninger og at «fant på prosedyrer der og da» mens han fløy.

I stedet for å følge standard prosedyrer skal piloten ha fomlet fram og tilbake, ombestemt seg og så endret innstillinger og flymønster helt uten mening og å informere sin kollega i stolen ved siden av.

Hendelsen som er bakgrunnen for at rettsaken kom i gang skal ha skjedd for to år siden da piloten fløy fra Queenstown i svært dårlig vær, piloten (54) hadde med seg 71 passasjerer på turen som skulle til Sydney.

Piloten står først og fremst tiltalt for å ha valgt å ta av fra en svært våt rullebane med 16 knops sidevind og et tykt og lavt skydekke. Samtidig var det svært dårlig lysforhold da det begynte å bli kveld, noe som medfører en rekke restriksjoner for flyvning ut fra Queenstown.

Ett av problemene rundt pilotens avgjørelser skal være at han også utførte utregning for flyets muligheter for å returnere til samme flyplass i tilfelle en motorstans, her benyttet piloten et oppsett fra Boeing som pilotforeningen mener ikke kan brukes når flyene benytter seg av Queenstown som utgangspunkt.

Saken er ventet å holde på i to uker til.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer