Hangar.no
Hendelser

Piloten så ikke dette problemet på flyet sitt – valgte å ta av

Etter en hard landing på flyplassen Sittwe i Myanmar, gikk den ene piloten den obligatoriske runden for å sjekke flyet.  Han så ikke noe unormalt, så turen videre med flyet fult av passasjerer ble gjennomført.

Da flyet av typen Embraer 145 kom inn til inspeksjon samme kveld fikk teknikerne seg en overraskelse. Ikke bare hadde deler av den ene flyvingen løsnet og sprukket opp, på undersiden av vingen og inne i vingen var det sprekker over alt.

Da teknikere sjekket loggboken for flyet for å finne ut hva som hadde skjedd, sto det ingenting om at flyet hadde landet hardt og truffet bakken med mer kraft enn det flyet skal kunne tåle.

Flyet, XY-ALE, opereres av selskapet Air Mandalay og da havarikommisjonen i Myanmar startet sin etterforskning av saken, ble det overrasket over at pilotene ikke hadde hverken sett eller opplevd at flyet hadde noen slike problemer.

De to pilotene hadde faktisk fløyet to ruter etter hendelsen der flyet traff bakken så hardt.

Konklusjonen til havarikommisjonen var at pilotene fortsatte å lande flyet selv om de ikke hadde fått det stabilt nok, skriver Aviation Herald som først omtalte saken.

Under den ene vingen på flyet var det en 81 centimeter lang sprekk i tillegg til en lang rekke andre sprekker, metallfester som var vridd løst og separert og det var sprekker i selve skinnet på flyvingene med 3 centimeter glippe på 61 centimeter i lengde.

Pilotene flyr fortsatt for selskapet.

Foto: MAAIB

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Vil søke i isen på Grønland etter motordeler fra A380

Ryanair-fly mistet nesehjul på vei til København – Slitasje over tid var årsak

Egyptair-fly fikk problemer med landingshjulene i Beograd