To piloter i et Airbus A320 fra selskapet JetStar i Australia glemte å felle ut landingshjulene under en landing i 2018. Denne uken kom rapporten fra havarikommisjonen i Australia.

Det var under landing på flyplassen Ballina i New South Wales i mai 2018 at pilotene oppdaget at det sto et kjøretøy inntil rullebanen. Pilotene valgte å avbryte landingen og heiste opp landingshjulene, for så å fly en runde slik at kjøretøyet ble fjernet, før ny landing skulle gjennomføres.

Det var da pilotene tok Airbus-flyet inn for sin andre landing at de glemte å felle ut landingshjulene igjen. I en høyde av 213 meter over bakken gikk alarmen i cockpiten, om at bakken nærmet seg, og at det ikke var noen hjul ute.

Pilotene fikk avbrutt landingen og foretok en tredje runde rundt flyplassen før både landingshjul og landingen var som det skulle etter normale prosedyrer.

I følge rapporten som kom denne uken, kommer det helt klart frem at på det andre forsøket med å lande hadde pilotene glemt å felle ned landingshjulene etter å ha konfigurert flyet til en landing med flaps 3-modus. Pilotene hadde også flere uregelmessigheter rundt sjekklisten for landing som flyets taleregistrator oppfanget.

I følge flyselskapet ble begge pilotene satt på ekstra simulatortrening etter hendelsen. Det var selskapet selv som meldte fra til havarikommisjonen om hendelsen.

Pilotene har gitt sin forklaring og skyldte på en stressende hverdag som årsaken til at landingshjulene ble glemt.

Den tredje landingen foregikk som den skulle og flyet landet trygt.

ANNONSE
Forrige artikkelUtsetter oppstart av nytt islandsk flyselskap
Neste artikkelBestiller ytterligere 10 Airbus A350