Hangar.no
Twitter

Pilotene landet før asfalten begynte på rullebanen – Flyet knakk landingshjulene

Det som nærmest skal være en utenkelig situasjon under en landing med et Boeing 737-fly, skjedde søndag i Russland. Et Boeing 737-500 (VQ-BPS) fra det russiske flyselskapet UTAir ble landet før rullebanen faktisk startet.

Det var da pilotene skulle lande Boeing 737-flyet på rullebanen på flyplassen ved Usinks i Russland søndag, at pilotene satte ned flyet 15 meter før asfalten på rullebanen startet.

Resultatet ble at flyet med 94 passasjerer og et mannskap på seks, i møte med snøfonner og ulent terreng, endte opp inne på rullebanen med knekte landingshjul.

Flyet endte opp med å bli liggende med begge motorene nedpå rullebanen. Flyet ble raskt evakuert, det skal være to eller tre som ble skadet i uhellet.

I følge flyplassen skal ILS-systemet ha vært ute av funksjon, men det skal ha vært god assistanse for pilotene fra flygeleder for de som ønsker det i forbindelse med landingen melder nettstedet Aviation Herald. Det skal ha vært en sikt på 1100 meter visuelt under landingen.

Flyet skal ha fått store skader i forbindelse den noe utradisjonelle landingen. En av passasjerene ombord filmet landingen fra innsiden av flyet:

Andre nyheter

Air India piloter forsøkte å ta av fra feil rullebane

Hans Olav Nyborg

Landingshjulene knakk under landing

Hans Olav Nyborg

Fakta: 2020 ble ikke året med færrest omkomne i flyulykker

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer