Twitter

Det som nærmest skal være en utenkelig situasjon under en landing med et Boeing 737-fly, skjedde søndag i Russland. Et Boeing 737-500 (VQ-BPS) fra det russiske flyselskapet UTAir ble landet før rullebanen faktisk startet.

Det var da pilotene skulle lande Boeing 737-flyet på rullebanen på flyplassen ved Usinks i Russland søndag, at pilotene satte ned flyet 15 meter før asfalten på rullebanen startet.

Resultatet ble at flyet med 94 passasjerer og et mannskap på seks, i møte med snøfonner og ulent terreng, endte opp inne på rullebanen med knekte landingshjul.

Flyet endte opp med å bli liggende med begge motorene nedpå rullebanen. Flyet ble raskt evakuert, det skal være to eller tre som ble skadet i uhellet.

I følge flyplassen skal ILS-systemet ha vært ute av funksjon, men det skal ha vært god assistanse for pilotene fra flygeleder for de som ønsker det i forbindelse med landingen melder nettstedet Aviation Herald. Det skal ha vært en sikt på 1100 meter visuelt under landingen.

Flyet skal ha fått store skader i forbindelse den noe utradisjonelle landingen. En av passasjerene ombord filmet landingen fra innsiden av flyet:

ANNONSE
Forrige artikkelHøyre hovedhjul kollapset på Icelandair Boeing 757 etter landing
Neste artikkelNesehjul kollapset på CRJ-100 under landing