8.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Air Canada

Pilotens første flyvning med Boeing 777 endte med store skader på flyet

Den nyutdannede piloten hadde sin første flytur med et Boeing 777, da kapteinen ba ham ta seg av landingen på flyplassen i Hong Kong. Det endte med at flyet traff bakken slik at halepartiet på Boeingmaskinen slo ned i rullebanen. Flyet fikk store skader og er ute av trafikk i lang tid.

I følge CanadianAviator skal alt ha virket normalt før denne første landingen. Styrmann skulle lande Boeing 777-300ER flyet, for aller første gang etter at han hadde vært igjennom sertifisering i simulator.

Siste treningstime hadde piloten fem dager før denne flyturen 11. desember i 2018. Da flyet passerte over starten på rullebanen, begynte flyet å rulle over mot venstre side, deretter over mot høyre side før det den ene siden av understellet på flyet traff rullebanen svært hardt. Deretter ble nesepartiet pekt oppover hvor så halepartiet på 777-flyet traff rullebanen. Flyet spratt så opp i luften igjen og deretter ned på rullebanen.

Ingen av de 376 passasjerene eller mannskapet på 17 ombord ble skadet under den unormale landingen.

Havarikommisjonen i Hong Kong skriver nå en midlertidig rapport at flyet er ute av trafikk og vil kreve omfattende reparasjonstilltak før det kan returnere i trafikk.

Videre heter det i rapporten at flyet ikke hadde vingene vannrett under landingen da flyet befant seg over rullebanen før landing.

Midlertidig rapport etter hendelsen (Ekstern lenke / PDF dokument)

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer