Hangar.no
Foto: Twitter
Hendelser

Piloter forsøkte å ta av fra taksebane i India

To piloter i det indiske flyselskapet Jet Airways er suspendert fra sine stillinger etter at de forsøkte å ta av fra en taksebane.

Det var forrige uke at de to pilotene skulle fly fra Riyadh i Saudi Arabia og til Mumbai, at den farlige avgangen ble forsøkt gjennomført. I følge den indiske luftfarts og havarikommisjonen DGCA skal pilotene ha gitt gass da de hadde kommet seg inn på taksebanen, og var i ferd med å få flyet opp i høy fart.

Flygeledere i tårnet skal ha grepet inn og advart pilotene mot å fortsette da taksebanen ikke var verken åpen eller ferdig asfaltert etter vedlikehold.

Boeing 737-flyet de to pilotene fløy hadde 148 personer ombord. Pilotene klarte å avbryte avgangen, men klarte ikke å stanse på taksebanen og flyet havnet utenfor både taksebane og rullebane, der evakuering ble igangsatt.

DGCA suspenderte godkjennelsen til de to pilotene kun få timer etter hendelsen. Havarikommisjonen i Saudi Arabia bekrefter også at flyet holdt på å ta av fra en taksebane. Flyet, VT-JFS,  skal ha fått mindre skader som følger av at flyet endte opp på et underlag bestående av stein og sand.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Amsterdam: Ødela flymotor til 90 millioner kroner

15 skadd i turbulens – Kabinen så ut som om det var rammet av jordskjelv

ATR-fly tok fyr under vedlikehold – Er helt utbrent på innsiden