Hangar.no

Piloter i finsk flyselskap nekter å jobbe overtid

Piloter som er ansatt i det finsk-danske flyselskapet Nordic Regional Airlines (NORRA), har siden søndag 23. desember nektet å jobbe overtid.

I følge den finske TV-kanalen YLE er det en aksjon som er igangsatt mellom pilotene hvor det nektes å jobbe overtid. Det er rundt 250 piloter som jobber for flyselskapet.

I følge YLE er årsaken bak overtidsnekten at forhandlinger rundt nye arbeidskontrakter er gått i stå. Flyselskapet er delvis kjøpt opp av det danske selskapet Danish Air Transport DAT som eier det sammen med det finske flyselskapet Finnair.

Pilotene nekter også å endre på oppsatt skift eller at skift for kolleger som skulle bli syke.

Finnair som bruker NORRA til å fly flere regionale ruter for seg vet enda ikke hvordan aksjonene hos pilotene vil få konsekvenser for avviklingen av flytrafikken fremover.

Andre nyheter

Icelandair redder seg med Boeing-erstatning

Hans Olav Nyborg

Suksess for Finnairs salg av flymat på lokale matbutikker

Hans Olav Nyborg

Wizz Air utvider rutetilbudet i Norge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer