16.6 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no

Piloter landet Boeing 747 for tidlig på rullebane – Rev med seg flere landingslys

Pilotene i et Boeing 747-400F fra flyselskapet China Airlines Cargo valgte å sette hjulene til flyet ned på rullebanen i Taipei for tidlig 14. desember i år. 

Resultatet ble at flyets hjul dro med seg flere av lysene som er montert på starten av rullebanen, i et område som heter treshold, der flyene ikke skal lande.

Havarikommisjonen i Taiwan har satt i gang en undersøkelse av hendelsen, og ønsker å finne ut hvorfor piltene som har lang erfaring i å fly til flyplassen, valgte å sette flyets hjul ned for tidlig på rullebanen. 

Flyet, B-18717, hadde pilotene fløyet fra Hong Kong til Taoyuan-flyplassen, der de landet rundt 00.19 natt til 14. desember i år. Saken har status som en luftfartshendelse som trolig vil få endelig rapport klar like over nyttår. 

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer