Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet SAS og selskapets piloter skal ha kommet til enighet, og pilotstreiken skal nå avsluttes. Det melder flere medier blant annet NRK og VG.

Etter 15 dager skal dermed streiken i SAS være over og selskapet kan begynne arbeidet med å få flyene i luften igjen. I følge NRK skal det være inngått en avtale mellom partene som skal ha en varighet på fem år.

Ifølge DR Nyheter kan pilotene gjenoppta arbeidet i morgen. I tillegg får den danske TV-kanalen DR vite at avtalen løper ut september 2027, og den gir pilotene en øvre arbeidstid på 60 timer per uke.

I følge det danske nettstedet skal de oppsagte pilotene også få sine jobber tilbake, slik det har vært et krav fra pilotene.

– Vi har ikke forhandlet om en forbedring om vilkår, men bare forverring av vilkår. Det er ikke noe hyggelig. Det eneste som er hyggelig er at vi har en enighet. Og at vi får flyene tilbake i lufta bekrefter leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang, til Børsen.

Avtalen skal ikke ha fått noen endelig underskrift i følge flere medier.

– Vi har en avtale. Nå skal vi bare få de siste underskriftene på plass, sier styreleder i SAS Carsten Dilling til Dagens Industri.

ANNONSE
Forrige artikkelMåtte evakuere Bodø lufthavn
Neste artikkelSkal tilby 450 piloter jobben tilbake