12 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no

Pluna Air mot konkurs

Pluna Air (Primeras Líneas Uruguayas de Navegación Aérea) skal være på konkursens rand etter at de ansatte nå går til en to dagers streik, som vil stanse all trafikken for selskapet i 48 timer.

De ansatte skal streike mot det de mener er uutholdelige arbeidsforhold og vil ha endringer for å fortsette å gjøre en innsats for det økonomiske kriserammede selskapet.

Flyselskapet som er nasjonalselskap og har sin hovedbase i Uruguay operere en flåte med CRJ-900 fly. Selskapet flyr hovedsaklig til destinasjoner i Chile, Brasil, Paraguay og Argentina. Pluna har også samarbeide med Iberia på ruter til spanske byer.

Myndighetene eier i dag 25 prosent av selskapet. I følge CAPA skylder flyselskapet nå drivstoff for rundt 25 millioner amerikanske dollar til det statlige oljeselskapet Administración Nacional de Combustibles Alcoholes y Portland.

 

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer