I dag lørdag 24. juli er det premiere for den første flyvningen til det nye flyselskapet Eurowings Discover, et datterselskap av Lufthansa-gruppen. Med en Airbus A330-200 som er overført fra selskapet Edelweiss i Sveits, går første flyvning mellom Frankfurt i Tysland og Mombasa før turen ender i Zanzibar.

Avgangen fra Frankfurt er lørdag kveld klokken 19.35, og vil ha en flytur til Kenya på 8 timer og 35 minutter. Dermed ankommer flyet 05.10 søndag morgen. Eurowings Discover-maskinen skal deretter fly videre til Zanzibar, før turen går tilbake til Tyskland ved 11.00 tiden søndag.

Flyselskapet sikret seg AOC-driftslisens i juni måned. Eurowings Discover skal sørge for å betjene et marked som er etterspurt, men ikke er betjent i stor grad i dag melder selskapet. 22. juli mottok også selskapet godkjenning fra amerikanske DOT om å opprette ruter til USA, og vil fly med codeshare for United Airlines og Lufthansa.

Det er to Airbus A330-300 som skal benyttes av selskapet i første omgang, begge flyene har Lufthansa hentet ut fra datterselskapet Edelweiss i Sveits, som nå har kvittet seg med alle sine fire Airbus A330, og skal fortsette å bruke sine Airbus A340 som langdistansefly.

ANNONSE
Forrige artikkelFlyselskap snur, vil ha levert 360 fly allikevel
Neste artikkel(+) Ryanair kansellerer nok en gang, flyplass fortviler