Hangar.no
"Sparkeringen" avduket ved Røros Lufthavn. Foto: Fjell-Ljom

Åpnet helt ny type parkering på Røros Lufthavn

Onsdag 19. februar ble den første parkeringen for spark, også kalt «sparkering», høytidelig åpnet ved Røros Lufthavn, skriver Fjell-Ljom.

Dermed bli det enda enklere for reisende å parkere sparken når de skal ut på reise. I en melding til Hangar.no skriver lufthavnsjef Gudbrand Rognes: «Norges eneste lufthavn med sparkering? Kanskje verdens eneste.»

Parkeringsplassen har fått eget skilt og er lokalisert sammen med flyplassens sykkelparkering. Sparken kan du, på lik linje med sykkelen, parkere gratis ved lufthavna.

«Det er ingen tvil om at det å sparke er en miljøvennlig og sunn måte å komme seg fram på. Sparken har lange historiske og kulturelle tradisjoner i vår region, og det at vi har flere aktører som tilrettelegger for at spark kan brukes i det daglige, er veldig positivt», sier varaordfører i Røros, Christian Elgaaen.

Snart klart for nytt flyselskap

Om en drøy måned går også startskuddet for den første flyvningen med Air Leap ved Røros Lufthavn etter at selskapet vant anbudet for ruten mellom Oslo og Røros for de neste fire årene. Representanter fra selskapet har nylig vært på besøk på Røros og møtt det lokale næringslivet. Første avgang med Air Leaps skal lette fra lufthavna 06:15 onsdag 1.april, og det er selskapets Saab 340 som skal trafikkere ruten.

Selskapet forteller i intervju med Nea Radio at de vil se på mulighetene for å sette inn større fly om det skulle være et behov for det. I dag opererer selskapet også en større Saab 2000 i innleid fra Sveaflyg på deres nyåpnede rute mellom Stockholm og Örnsköldsvik i Sverige.

Andre nyheter

EASA har godkjent 737 MAX i Europa

Redaksjonen

Widerøe-ansatt får sikkerhetsprisen 2020 fra tilsynet

Redaksjonen

Tidligere Boeing-ansatt advarer om at 737 MAX har blitt godkjent for raskt

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer