Åpnet helt ny type parkering på Røros Lufthavn

"Sparkeringen" avduket ved Røros Lufthavn. Foto: Fjell-Ljom

Onsdag 19. februar ble den første parkeringen for spark, også kalt “sparkering”, høytidelig åpnet ved Røros Lufthavn, skriver Fjell-Ljom.

Dermed bli det enda enklere for reisende å parkere sparken når de skal ut på reise. I en melding til Hangar.no skriver lufthavnsjef Gudbrand Rognes: “Norges eneste lufthavn med sparkering? Kanskje verdens eneste.”

Parkeringsplassen har fått eget skilt og er lokalisert sammen med flyplassens sykkelparkering. Sparken kan du, på lik linje med sykkelen, parkere gratis ved lufthavna.

“Det er ingen tvil om at det å sparke er en miljøvennlig og sunn måte å komme seg fram på. Sparken har lange historiske og kulturelle tradisjoner i vår region, og det at vi har flere aktører som tilrettelegger for at spark kan brukes i det daglige, er veldig positivt”, sier varaordfører i Røros, Christian Elgaaen.

Snart klart for nytt flyselskap

Om en drøy måned går også startskuddet for den første flyvningen med Air Leap ved Røros Lufthavn etter at selskapet vant anbudet for ruten mellom Oslo og Røros for de neste fire årene. Representanter fra selskapet har nylig vært på besøk på Røros og møtt det lokale næringslivet. Første avgang med Air Leaps skal lette fra lufthavna 06:15 onsdag 1.april, og det er selskapets Saab 340 som skal trafikkere ruten.

Selskapet forteller i intervju med Nea Radio at de vil se på mulighetene for å sette inn større fly om det skulle være et behov for det. I dag opererer selskapet også en større Saab 2000 i innleid fra Sveaflyg på deres nyåpnede rute mellom Stockholm og Örnsköldsvik i Sverige.

ANNONSE
Forrige artikkelHer ankommer den aller siste Airbus A380 som skal bygges ferdig i Toulouse
Neste artikkelPegasus Airlines-pilot arrestert etter havari som kostet tre passasjerer livet