De to nye presidentflyene til den amerikanske presidenten blir minst ett år forsinket ferdig. Det er flyprodusenten Boeing som nå er havnet bakpå i tilpasningen av flyene som skal leveres til det amerikanske luftforsvaret.

De to flyene som ble bestilt under president Donald Trumps periode i Det Hvite hus, skulle etter planen ha blitt levert til forsvaret i fjerde kvartal av 2024. Nå har Boeing informert kunden at flyene ikke vil bli ferdige før i fjerde kvartal av 2025.

Trump og hans administrasjon valgte å presse Boeing på prisen for de to jumboene, og valgte å gå for to allerede produserte fly for det russiske flyselskapet Transaero, som ikke ble levert på grunn av konkursen i selskapet.

Nå varsler også Boeing at flyene blir dyrere enn det som ble avtalt som pris på dem. I følge Reuters har dette nå skapt bekymring hos den politiske fløyen rundt presidenten ettersom det også betyr kostander for å bevare de to VC-25A som er dagens presidentfly, i ytterligere 12 måneder med kostander for å holde disse operative.

Dagens fly ble levert i 1990.

Problemer rundt at en av underleverandørene er gått konkurs som skulle stå for interiøret i de to nye flyene, og en økt kostand som følger av koronapandemien sørger for at det to flyene blir langt dyrere enn det som er budsjettet for kjøpet.

ANNONSE
Forrige artikkelVedlikehold!
Neste artikkel(+) Reagerer på unormale høye priser