De to nye presidentflyene til den amerikanske presidenten blir minst ett år forsinket ferdig. Det er flyprodusenten Boeing som nå er havnet bakpå i tilpasningen av flyene som skal leveres til det amerikanske luftforsvaret.

De to flyene som ble bestilt under president Donald Trumps periode i Det Hvite hus, skulle etter planen ha blitt levert til forsvaret i fjerde kvartal av 2024. Nå har Boeing informert kunden at flyene ikke vil bli ferdige før i fjerde kvartal av 2025.

Trump og hans administrasjon valgte å presse Boeing på prisen for de to jumboene, og valgte å gå for to allerede produserte fly for det russiske flyselskapet Transaero, som ikke ble levert på grunn av konkursen i selskapet.

Nå varsler også Boeing at flyene blir dyrere enn det som ble avtalt som pris på dem. I følge Reuters har dette nå skapt bekymring hos den politiske fløyen rundt presidenten ettersom det også betyr kostander for å bevare de to VC-25A som er dagens presidentfly, i ytterligere 12 måneder med kostander for å holde disse operative.

Dagens fly ble levert i 1990.

Problemer rundt at en av underleverandørene er gått konkurs som skulle stå for interiøret i de to nye flyene, og en økt kostand som følger av koronapandemien sørger for at det to flyene blir langt dyrere enn det som er budsjettet for kjøpet.

ANNONSE