Presser på fra begge sider av Atlanterhavet – Vil ha åpnet for flyvninger igjen

American Airlines, British Airways, Delta Air Lines, JetBlue, United Airlines og Virgin Atlantic ber nå myndigheten på begge sider av Atlanterhavet om å åpne for flyvninger igjen mellom kontinentene.

Under et møte på London Heathrow tirsdag ba ledere for selskapene om at det nå må være på tide å åpne opp igjen for å reise over Atlanterhavet. Under møtet tirsdag ble det diskuterte fordelene ved å ha USA på Storbritannias ‘grønne liste’, noe som betyr at reisende fra USA ikke lenger trenger å isolere seg ved ankomst til Storbritannia, samt fordelene som vil oppstå ved at USA løfter Storbritannia -relatert reiseforbud for å åpne den transatlantiske korridoren for innbyggere i Storbritannia for å komme inn i USA. 

USA er Storbritannias største handelspartner, og britiske virksomheter taper 23 millioner pund hver dag når de transatlantiske forbindelsene forblir stengt. I 2019 reiste 900.000 tonn last også mellom de to landene.

Flyselskapene håper at myndighetene på begge sider av havet skal ta til fornuft som det heter. Det har gått rykter om at gjenåpningen over Atlanterhavet først er aktuell i september i år, noe flyselskapene og reiselivet på begge sider av Atlanterhavet er sterkt i mot. Amerikanske flyselskap har oppfordret den amerikanske regjeringen til å vurdere å oppheve krav til britiske reisende som har gitt en negativ COVID-test før de ankommer USA eller er fullvaksinert eller kan fremvise bevis for utvinning.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Nå kan du dele bruken av privatfly med andre
Neste artikkel(+) Derfor er seks av denne flytypen avskrevet