Hangar.no
Foto: Tobias Gudat / twitter.com/Tobias_Gudat
Danmark

Primera må leie inn Boeing 757 og 767 – A321neo forsinket igjen

Flyselskapet Primera Air skulle etter planen fly sin første transatlantiske rute mellom London Stansted og Newark-flyplassen i New York med Airbus-fly. Dette er selskapets første langdistanserute og den skulle flys med selskapets første nye Airbus A321neo.

Det blir det ikke noe av, selv om flyet er nesten ferdig på fabrikken i Hamburg, er det langt fra klart for leveranse til flyselskapet.

Premiereturen den 19. april er derfor endret til å nå flys med en Boeing 757 innleid fra National Airlines. I tillegg er enkelte avganger satt opp med Boeing 767 fra EuroAtlantic.

Primera Air har åtte Airbus A321neo og to A321neoLR i bestilling, de åtte rene NEO-flyene skulle etter planen leveres i løpet av 2018. De to LR-utgavene skal etter planen leveres mot slutten av året.

For øyeblikket ser det ut til at flyet som skulle bli det første ut blir sterkt forsinket. Routes Online melder at selskapet har leid inn Boeing 757-flyet i perioden 19. april til 4. mai, 13. mai til 19. mai og 22. mai til 29. mai. I tillegg til daglig i perioden 30. mai til 4. august i år.

Selskapet har i lengre tid solgt kabinen på A321neo med Light, Comfort, Flex og Premium i to varianter. Fra 19. april og frem til 5. mai står Premium-klassene nå som utsolgt, mens passasjerer som har bestilling på Premium-klasse-billetter er omplassert til ordinær økonomiklasse ettersom Boeing 757-flyet som er leid inn kun har denne klassen.

I sosiale medier har det dukket opp en lang rekke innlegg hvor passasjerer har oppdaget at de er flyttet til fra Premium til økonomiklasse og ikke har fått noen beskjed fra flyselskapet om dette.

Det første A320neo-flyet til Primera hadde sin første flyvning 4. april i år. Etter dette skal det fortsatt en eller to testflyvninger til før selskapet er klart for å få flyet på plass i flåten. Enkelte nettsider hevder at flyet først er på plass i flåten medio mai måned.

Første A321neo flyet får registrering OY-PAA og er utstyrt med to 2 x CFM LEAP-X1A32 motorer.

 

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

SAS med 17 nye ruter fra Skandinavia neste sommer

Hans Olav Nyborg

Primera Air Scandinavia og Air Nordic konkurs

Hans Olav Nyborg

Austrian Airlines øker til København kommende vinter