Prisveksten endrer nordmenns ferieplaner – flere oppsøker billigere land

Foto: Hans Olav Nyborg

Reiseselskapene merker økt interesse for billigere ferieland grunnet prisveksten. En ny undersøkelse viser også at flere planlegger å være mer ute i naturen.

I år får nordmenn mindre for pengene sine på ferie i utlandet grunnet den svake kronekursen mot euroen. I tillegg legger økte priser her i Norge fra før en demper på folks budsjett.

I 2022 var euroen verdt 9,83 norske kroner, mens nå er den nærmere 12. Reiseselskapet Tui sier til E24 at de merker at dette påvirker nordmenns reiseplaner.

– Den siste tiden er det flere som bestiller reiser til Bulgaria og Tyrkia hvor prisnivået er en del lavere, sier kommunikasjonsansvarlig Anne Mørk-Løwengreen i Tui.

Hun legger imidlertid til at destinasjonene ikke truer populariteten til Hellas og Spania.

Også flyselskapet Norwegian merker økt billettsalg til land som Bulgaria, Tyrkia og Albania.

– Vi merker at folk i økende grad er ute etter å prøve noe nytt hvis de også kan spare penger på det, forteller Charlotte Holmbergh, kommunikasjonssjef i Norwegian.

De økte prisene fører også til at noen velger å droppe utenlandsreisen helt.

En ny undersøkelse YouGov har gjort på vegne av matleveransekjeden HelloFresh, viser at over 40 prosent planlegger å være mer ute i naturen denne sommeren på grunn av økte priser.

1010 personer over 18 år er spurt i undersøkelsen.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelDer Spiegel: Direktefly fra Moskva er utsolgt
Neste artikkelStorbritannia innfører ETA-søknad for reisende til landet neste år