Problemer for nye 777X – dør til bagasjerom blåst ut i trykktest

Foto: Hans O. Nyborg

Boeing fikk et tilbakeslag i testen av det nye Boeing 777X torsdag. Under en test av trykket i flyet ble en av dørene til ett av testflyets bagasjerom blåst av hengslene.

Døren til bagasjerommet skal ha nærmest eksplodert i flere deler utover fra flykroppen og kun deler av hengslet skal ha sittet igjen på flykroppen. I følge avisen Seattle Times skal et stort antall av de ansatte på fabrikken til Boeing i Seattle ha hørt et kraftig smell og bakken skal ha ristet som om det var jordskjelv.

Det statiske testflyet gjennomgår tester som utsetter flykroppen for stress langt utenfor grensene for normal operasjoner når det flyr. Flyet er omgitt av en metallramme mens vekter som passerer gjennom trinser er festet til vingene og andre deler av flyskroget.

At en av dørene på flyskroget gir etter på denne måten skal ikke skje i følge en talsmann for produsenten. Nå skal selskapet gjennomgå hvorfor dette skjedde. Trolig må testen av flyskroget gjennomføres på nytt.

Boeings 777X-program sliter allerede med ett års forsinkelse til første flytur, og store problemer med den nye GE-9X motoren som har flere tekniske feil.

Testen torsdag ble gjennomført med representanter for det amerikanske luftfartstilsynet Federal Aviation Administration (FAA) til stedet, FAA skulle etter planen godkjenne flyets test under trykk, dette ble fult stryk for Boeing skriver avisen.

Boeings korte pressemelding om hendelsen
ANNONSE
Forrige artikkelFly måtte avbryte avgang – mekaniker tiltalt for sabotasje
Neste artikkelKansellerte flyvning – Ville unngå at flyet ble beslaglagt for ubetalt 250 euro-erstatning