9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Problemer for nye 777X – dør til bagasjerom blåst ut i trykktest

Boeing fikk et tilbakeslag i testen av det nye Boeing 777X torsdag. Under en test av trykket i flyet ble en av dørene til ett av testflyets bagasjerom blåst av hengslene.

Døren til bagasjerommet skal ha nærmest eksplodert i flere deler utover fra flykroppen og kun deler av hengslet skal ha sittet igjen på flykroppen. I følge avisen Seattle Times skal et stort antall av de ansatte på fabrikken til Boeing i Seattle ha hørt et kraftig smell og bakken skal ha ristet som om det var jordskjelv.

Det statiske testflyet gjennomgår tester som utsetter flykroppen for stress langt utenfor grensene for normal operasjoner når det flyr. Flyet er omgitt av en metallramme mens vekter som passerer gjennom trinser er festet til vingene og andre deler av flyskroget.

At en av dørene på flyskroget gir etter på denne måten skal ikke skje i følge en talsmann for produsenten. Nå skal selskapet gjennomgå hvorfor dette skjedde. Trolig må testen av flyskroget gjennomføres på nytt.

Boeings 777X-program sliter allerede med ett års forsinkelse til første flytur, og store problemer med den nye GE-9X motoren som har flere tekniske feil.

Testen torsdag ble gjennomført med representanter for det amerikanske luftfartstilsynet Federal Aviation Administration (FAA) til stedet, FAA skulle etter planen godkjenne flyets test under trykk, dette ble fult stryk for Boeing skriver avisen.

Boeings korte pressemelding om hendelsen

Andre nyheter

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer