Pusset opp forfalt DC-8

Akzo Nobel

Malingsprodusenten AkzoNobel har bidratt sammen med United Airlines til å bevare en DC-8 som siden 1984 har stått utstilt ved en skole i California.

DC-8 flyet ble i 1984 gitt til California Science Center og står i dag montert på påler utenfor Dr. Theodore T. Alexander Jr. Science Center School.

https://www.facebook.com/AkzoNobel/videos/557325301418848/

DC-8 flyet det er snakk om er N8066U, msn 45850, og har bak seg en distanse på vingene som tilsvarer i overkant av 6000 flyvninger Oslo – New York, i årene fra 1970 til 1980.

Totalt har flyet hatt med seg 1,1 millioner passasjerer i sin tid da det ble benyttet hos United Airlines.

Flyet har fått helt nytt strøk med maling og oppdatert United Airlines dekor, i tillegg til å ha fått byttet ut deler som har vært skadet av fukt.

Det er selskapet International Aerospace Coatings (IAC) som har stått for malejobben, som har påført malingen av flyet med maleruller, fremfor spraymaling. Ettersom flyet står utendørs hele året skal denne metoden beskytte flyet bedre enn om det var spraymalt skriver produsenten.

Nå kan publikum og skolens elever nyte synet av en DC-8 som ser ut som det akkurat kom ut fra produksjonshangaren og skulle leveres til selskapet heter det.

ANNONSE
Forrige artikkelLeasingselskap henter tilbake flere fly fra Jet Airways flåten
Neste artikkelNorwegian har fått hjem strandet MAX-fly fra Iran