12.1 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Akzo Nobel

Pusset opp forfalt DC-8

Malingsprodusenten AkzoNobel har bidratt sammen med United Airlines til å bevare en DC-8 som siden 1984 har stått utstilt ved en skole i California.

DC-8 flyet ble i 1984 gitt til California Science Center og står i dag montert på påler utenfor Dr. Theodore T. Alexander Jr. Science Center School.

United Airlines Douglas DC-8

Now that’s one way to make learning more fun! This is a retired United Douglas DC-8 aircraft that’s just been lovingly restored with our products by International Aerospace Coatings (IAC). Gifted to the California Science Center in 1984, it’s based at the Dr. Theodore T. Alexander Jr. Science Center School, greeting the students who come to school every day. Learn more: http://akzo.no/United-DC8 #Aviation #Coatings

Publisert av AkzoNobel Torsdag 21. februar 2019

DC-8 flyet det er snakk om er N8066U, msn 45850, og har bak seg en distanse på vingene som tilsvarer i overkant av 6000 flyvninger Oslo – New York, i årene fra 1970 til 1980.

Totalt har flyet hatt med seg 1,1 millioner passasjerer i sin tid da det ble benyttet hos United Airlines.

Flyet har fått helt nytt strøk med maling og oppdatert United Airlines dekor, i tillegg til å ha fått byttet ut deler som har vært skadet av fukt.

Det er selskapet International Aerospace Coatings (IAC) som har stått for malejobben, som har påført malingen av flyet med maleruller, fremfor spraymaling. Ettersom flyet står utendørs hele året skal denne metoden beskytte flyet bedre enn om det var spraymalt skriver produsenten.

Nå kan publikum og skolens elever nyte synet av en DC-8 som ser ut som det akkurat kom ut fra produksjonshangaren og skulle leveres til selskapet heter det.

Andre nyheter

737-versjonen som erstattet 200 varianten

Hans Olav Nyborg

20 år siden Concorde-ulykken i Paris

Hans Olav Nyborg

Tilbakeblikk: Sterlings Boeing 727 var helt spesielle på sin måte

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer