Hangar.no
Foto: Hangar.no
Internasjonalt

Putin beordret at Pegaus Airlines-fly skulle skytes ned under OL i 2014

I en ny russisk dokumentar kommer det frem at den russiske presidenten Vladimir Putin beordret at et fly fra det tyrkiske flyselskapet Pegasus Airlines skulle skytes ned i 2014. Det var midt under åpningsseremonien for de olympiske leker i Sochi, at pilotene på flyet som var på vei mellom Kharkiv og Istanbul informerte flygelederen som fulgte flyet at det var en urolig passasjer ombord. Passasjeren skulle ha truet med at han hadde en bombe ombord, og forsøkte å true pilotene til å fly til Sochi.

Putin skal ha forespurt sine rådgivere hva som var prosedyre for en slik situasjon, og fikk til svar at det eneste riktige var å skyte ned flyet.  Deretter bestemte presidenten seg for at det nok også var riktig måte å håndtere dette på.

Ordren ble gitt om å skyte ned Boeing 737-800 flyet fra Pegasus. Kun få minutter etter at ordren var gitt fikk presidenten en telefon fra flyplassen som fortalte at det var falsk alarm.

Puting og hans rådgivere var i følge dokumentarfilmen redde for at flyet skulle bli tvunget til å fly inn i området der OL ble avholdt og hvor 40.000 personer var samlet for åpningsseremonien.

Pegasus Airlines-flyet med 110 personer ombord fortsatte til sin destinasjon uvitende om hvilken fare hele flyet var i på grunn av en passasjer som hadde fått for mye å drikke, melder nyhetskanalen AlJazeera som siterer Reuters. Reuters har fått hendelsen bekreftet fra en talsmann i den russiske regjeringen.

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Legger ned rutetrafikken etter få måneder

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største