8.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

PW1200G nærmer seg godkjent

Motorprodusenten Pratt & Whitney nærmer seg endelig godkjennelse for den nye PW1200G turbofan flymotor. Motoren har i løpet av de siste månedene gjennomgått 60 timers full operativ test ved å være montert på en Boeing 747SP.

PW1200G skal i utgangspunktet benyttes på Mitsubishis Regional Jet (MRJ), men må smøre seg med litt tålmodighet ettersom flyprodusenten har utsatt produksjonsprogrammet i minst ett år.

Totalt har PW1200G blitt testet i over 2400 timer på bakken og i luften og i følge P & W er den snart klar for å kunne brukes på fly i produksjon, men det gjenstår å se hvorvidt Mitsubishi kommer i mål med MRJ-modellene.

P & W har også gjort ferdig testene på PW1524G som skal sitte på Bombardiers nye C-serie med jetfly.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer