Qantas med logo for støtte av urfolket i Australia

Det australske flyselskapet Qantas skal dekorere noen av sine fly i flåten med en logo som er gjeldene for en kampanje som skal støtte urfolket i Australia.

Det er en en Qantas Boeing 737, en QantasLink Dash 8-400 og en Jetstar Airbus A320 som vil få logoen for kampanjen som heter Yes23.

-Qantas har en lang historie med å støtte forsoning med First Nations-folk, fra aboriginernes kunstverk på magasinet vårt på 1960-tallet og på flyene våre siden 1990-tallet, til vår støtte til konstitusjonell anerkjennelse i 2014, offentlig støtte til Uluru-erklæringen fra Heart 2019, og våre First Nations-ansettelser og leverandørforpliktelser. Vi støtter Yes23-kampanjen fordi vi tror en formell stemme til regjeringen vil bidra til å lukke gapet for First Nations-folk på viktige områder som helse, utdanning og sysselsetting, sier Alan Joyce, administrerende direktør i Qantas Group.

Det nasjonale flyselskapet bekreftet i dag sin støtte til Ja-kampanjen i forkant av den kommende folkeavstemningen for en urbefolkningsstemme i parlamentet og avduket denne helgen logoen på de tre flyene.

Det er ikke helt uten problemer at flyselskapet nå tar og kaster seg inn i det som er en politisk drakamp i Australia. Det er også selskapet kalr over.

-Vi vet at det er en rekke synspunkter på dette problemet, inkludert blant våre kunder og ansatte, og vi respekterer det. Jeg oppfordrer folk til å finne ut mer, lytte til First Nations-stemmer og ta sine egne avgjørelser, sier Joyce.

I tillegg til å ha dekorert de tre flyene med Yes-logoen, støtter selskapet Yes23-kampanjen og Uluru Dialogue-teamene med gratis flyreiser slik at de kan samarbeide med regionale og fjerntliggende australiere i forkant av folkeavstemningen.

Aboriginer er urfolk i Australia og mange av øyene i Oseania. Det finnes i dag omkring 518 000 aboriginer i Australia, fordelt over hele landet. De fleste aboriginene bor i de fattige strøkene rundt storbyene hvor de lever som fattigfolk. Arbeidsledigheten er 20% høyere enn hos andre etniske grupper. Grunnen er at mange ikke kan lese og skrive engelsk. De fleste er analfabeter.

ANNONSE
Forrige artikkelMistet hjul under hard landing i Helsinki
Neste artikkelØnsker å leie ut fraktfly til konkurrent for å oppnå DOJ-godkjennelse