-0.6 C
Oslo
04/03/21
Hangar.no

Qantas undersøker årsaken til flere uhell med Dash 8 Q400 siste ukene

Flere uhell på rekke og rad hvor dekk på hovedhjulene til flytypen Dash 8 Q400 har punktert under landing, i luften eller ved avgang, gjør at flyselskapet Qantas i Australia har satt i gang omfattende undersøkelser av hendelsene.

Bare de siste fire ukene har seks fly av denne typen fått punkterte dekk, uten at selskapet har noen forklaring på hvorfor dette skjer. Det har vært tilfeller hvor dekk har sprukket mens flyet var i luften underveis til Brisbane, og tilfeller der dekk har sprukket under landing i Cloncurry. Siste hendelsen var denne uken da dekk på et Dash 8 sprakk under avgang fra flyplassen ved Canberra.

Nå undersøkes dekkene på 31 fly av denne typen og produsenten Bombardier er også med på å nøste opp hvorfor så mange saker plutselig dukker opp etter hverandre nå.

Det er ikke første gangen Dash 8 Q400 er i søkelyset for hendelser, for 12 år siden hadde flyselskapet SAS flere hendelser med sine Dash 8 av samme modell, med problemer rundt landingshjulene.

Det medførte også at Norge, Sverige og Danmark innført flyforbud for SAS sine Dash 8 Q400.

Andre saker

Sør-Sudan: 10 omkom i flyulykke

Redaksjonen

NTSB: Mye tyder på metalltretthet i PW4000-motor som havarerte

Redaksjonen

Skal demontere TWA 800 etter nesten 25 år

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer