Hangar.no
Boeing 737 MAX fra Air Italy Foto: Hans O. Nyborg

Qatar Airways kansellerer 737 MAX-bestilling hos Boeing – Utsetter andre kjøp med opptil ti år

Flyselskapet Qatar Airways har valgt å kansellere hele sin bestilling for 20 Boeing 737 MAX med 40 fly i opsjon. Selskapet vil ikke ta i mot noen av flyene som er i bestilling hos Boeing eller Airbus før etter 2022, melder Alarabiya.

I følge direktør for flyselskapet Akbar Al Baker skal også de fem 737 MAX som allerede er levert til Qatar Airways, tas ut av flåten og byttes med andre flytyper. Det er datterselskapet Air Italy som har operert MAX-flyene, før selskapet ble slått konkurs.

Nå har Qatar Airways hatt flyene i sitt eierskap, men nå skal disse vekk fra flåten.

Overfor avisen sier direktøren at flyprodusentene har fått klar beskjed at alle fly i bestilling er utsatt med leveranse om tidligst fem til åtte år.

For selskapets Airbus A380, som det er ti av i flåten, vil disse nå bli stående parkert i hvertfall i ett år fremover sier direktøren. Tapene etter koronakrisen er store og selskapet tror neppe alle rutene og trafikken vil komme på et 2019 nivå før i 2023.

Andre nyheter

Boeing utsetter leveransen av første 777-X til 2023

Redaksjonen

Kinesiske flyselskap har kansellert over 100 Airbus og Boeing-fly…

Redaksjonen

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer