Qatar Airways planlegger utfasingen av Airbus A380

Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Qatar Airways vil kvitte seg med sine Airbus A380 de kommende årene. Selskapet har 10 slike fly i flåten, og fikk sitt første fly levert fra Airbus i 2014.

Flyselskapets direktør Al Baker forteller til flere internasjonale medier at selskapet ikke vil operere flyene mer enn i ti år. Allerede nå er det planlagt hvor lenge hvert fly skal bli.

Første A380 vil forlate Qatar Airways mellom 2023 og 2024, deretter blir de fortløpende faset ut. Siste flyet vil forsvinne ut av flåten i 2027.

Qatar Airways planlegger å erstatte sine A380 med Boeings nye 777X.

Al Baker sier i et intervju med Aviation Analyst at utfordringen med A380 er at det ikke finnes noe bruktmarked for flyene. Fortsatt er det A380 fra Singapore Airlines som er faset ut som ingen vil ha. I tillegg kommer de første brukte flyene fra Emirates på markedet i år.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no