12 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Qatar Airways planlegger utfasingen av Airbus A380

Flyselskapet Qatar Airways vil kvitte seg med sine Airbus A380 de kommende årene. Selskapet har 10 slike fly i flåten, og fikk sitt første fly levert fra Airbus i 2014.

Flyselskapets direktør Al Baker forteller til flere internasjonale medier at selskapet ikke vil operere flyene mer enn i ti år. Allerede nå er det planlagt hvor lenge hvert fly skal bli.

Første A380 vil forlate Qatar Airways mellom 2023 og 2024, deretter blir de fortløpende faset ut. Siste flyet vil forsvinne ut av flåten i 2027.

Qatar Airways planlegger å erstatte sine A380 med Boeings nye 777X.

Al Baker sier i et intervju med Aviation Analyst at utfordringen med A380 er at det ikke finnes noe bruktmarked for flyene. Fortsatt er det A380 fra Singapore Airlines som er faset ut som ingen vil ha. I tillegg kommer de første brukte flyene fra Emirates på markedet i år.

Andre nyheter

Aeroflot: kun fire av åtte SS100 i bruk

Hans Olav Nyborg

Armavia dropper Sukhoi

Hans Olav Nyborg

Airbus reduserer salgshåpet for A380

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer