Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Qatar Airways er i full strid med samarbeidspartner Qantas Airways. Det kan føre til at flyselskapet gjør alvor av de siste ukers trussel, å forlate OneWorld alliansen.

Problemene startet da Qatar Airways økte sin tilstedeværelse i Australia, midt inne i domenet til Qantas Airways. Etter at Qatar åpnet ruter til Sydney, Melbourne, Canberra, Adelaide og Perth, valgte Qantas å sette ned foten når selskapet til Akbar Al Baker ville inn å fly til Brisbane. Da så det nasjonale flyselskapet nærmest rødt.

Det australske flyselskapet har dermed benyttet alle sine muligheter for å påvirke myndighetene i landet, til ikke å gi Qatar Airways godkjennelse for ruter til Brisbane. Qantas hevder Qatar Airways dumper priser på flybilletter og gir sine konkurrenter urettferdig konkurranseregler å følge.

Akbar Al Baker sier på sin side at de ikke har noe bruk for en allianse der partnere jobber mot hverandre. I desember skal et møte avholdes med alle de 13 medlemmene av OneWordl-alliansen, der er det ventet at det muligens kommer en klar beskjed fra Qatar Airways at selskapet forlater samarbeidet.

Beskjeden fra det australske selskapet Qantas til Akbar Al Baker før møtet er “trekk dere ut av alliansen dersom dere ikke er fornøyde med samarbeidet”. 

 

ANNONSE
Forrige artikkelPolen: Bekrefter at passasjerer måtte betale for reparasjon
Neste artikkeleasyJet med ny bestilling av Airbus-fly