Flyselskapet Qatar Airways er i full strid med samarbeidspartner Qantas Airways. Det kan føre til at flyselskapet gjør alvor av de siste ukers trussel, å forlate OneWorld alliansen.

Problemene startet da Qatar Airways økte sin tilstedeværelse i Australia, midt inne i domenet til Qantas Airways. Etter at Qatar åpnet ruter til Sydney, Melbourne, Canberra, Adelaide og Perth, valgte Qantas å sette ned foten når selskapet til Akbar Al Baker ville inn å fly til Brisbane. Da så det nasjonale flyselskapet nærmest rødt.

Det australske flyselskapet har dermed benyttet alle sine muligheter for å påvirke myndighetene i landet, til ikke å gi Qatar Airways godkjennelse for ruter til Brisbane. Qantas hevder Qatar Airways dumper priser på flybilletter og gir sine konkurrenter urettferdig konkurranseregler å følge.

Akbar Al Baker sier på sin side at de ikke har noe bruk for en allianse der partnere jobber mot hverandre. I desember skal et møte avholdes med alle de 13 medlemmene av OneWordl-alliansen, der er det ventet at det muligens kommer en klar beskjed fra Qatar Airways at selskapet forlater samarbeidet.

Beskjeden fra det australske selskapet Qantas til Akbar Al Baker før møtet er «trekk dere ut av alliansen dersom dere ikke er fornøyde med samarbeidet». 

 

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articlePolen: Bekrefter at passasjerer måtte betale for reparasjon
Next articleeasyJet med ny bestilling av Airbus-fly