12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Qatar nekter å motta A380

Flyselskapet Qatar Airways har gitt flyprodusenten Airbus beskjed om at de ikke ønsker å ta imot sin første A380 med vingeproblemer som flytypen opplever nå.

Qatar har derfor bedt Airbus om å vente med levering av flyet til disse problemene er løst.

Trolig vil flyselskapet først kunne motta sin første A380 i januar 2014.

Airbus har gitt beskjed om at de godtar dette og utsetter leveransen av flyet som skulle leveres i løpet av første kvartal 2013.

Airbus må sette alle sine A380 på bakken i opptil åtte uker for å endre og bygge om vingekonstruksjonen på gigantflyene, dette etter at de ble oppdaget små sprekkdannelser i vingen på fly som er levert til Qantas Airways og Air France, samt Singapore Airlines.

Det er i dag 75 Airbus A380 i trafikk verden over, og rundt 253 er i bestilling. En tredjedel av flyene som er i aktiv tjeneste har fått gjennomført midlertidige tiltak mot økning av sprekkene i vingepartiet, melder Le Figaro.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer