13.3 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Qatar stille rundt Spanair-kjøp

Qatar Airways er klare for å gjøre flere investeringer i Europa, og har sett seg ut et mål. Flere medier melder fredag morgen at dette trolig er det spanske flyselskapet Spanair det er snakk om.

Det har i lengre tid vært spekulasjoner rundt kjøpet av en aksjepost på 19 % som i dag eies av SAS, som siste rest i et større eierskap flyselskapet hadde frem til 2009.

Under Bahrain Air Show som nå pågår ble Qatar-ledelsen spurt om hvorvidt disse ryktene stemte, svare ble at dette kunne de ikke gå ut med flere detaljer rundt.

I følge Reuters har flere flyselskap fra Gulf-områdene vært på jakt etter flyselskap som har base i Europa, og som sliter økonomisk, et lett bytte som noen nok vil ha det til å være.

Kjøpte seg inn i Cargolux

Qatar Airways har fra før kjøpt seg inn i Cargolux med en andel på 35 % av aksjene, Etihad Airways har kjøpt seg inn i Air Berlin med 30 % andel og flere oppkjøp skal være på vei.

 

Andre nyheter

Aircontact kjøper Flyservice

Hans Olav Nyborg

Cyprus får nye millioner i kassen

Hans Olav Nyborg

5000 må gå i fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer