Hangar.no
Foto: Twitter

Rakettangrep mot to Ilyushin Il-76 transportfly – Minst en pilot døde

To Ilyushin IL-76TD transportfly ble ødelagt under et rakettangrep på en flybase i Libya 29. juli. I følge The Aviation Geek Club skal de to flyene ha blitt beskutt med raketter avfyrt av flygende militære droner.

De to flyene sto parkert på Al Jufra flybase i landet. I følge flere lokale medier er det mistanke om at de to flyene hadde med seg våpen ombord, som ble lastet inn i flyene under en mellomlanding i Tyrkia.

En av pilotene på den ene av de to flyene skal ha omkommet da han forsøkte å hente ut papirene fra cockpiten på flyet som sto i full brann. Uoffisielle rapportert hevder også at en av pilotene fra det andre flyet også skal ha omkommet i angrepet.

Angrepet skal ha blitt utført av nasjonalgarden i landet.

Flyene skal være UR-CMC og UR-CRP og skal ha tilhørt selskapet Europe Air i Ukraina..

Andre nyheter

USA: Nødsklie falt ned i hage – Ble utløst og løsnet fra Boeing 767

Hans Olav Nyborg

Fikk kulehull i kabinen under landing

Hans Olav Nyborg

Vil tiltale kapteinen som fløy Sukhoi-flyet som havarerte i mai – 41 personer omkom

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer