11.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
737 MAX styrtet i mars måned Foto. Ethiopian Airlines

Reagerer på flyselskapets bilde av ulykkesstedet

Flere luftfarts eksperter på havarietterforskning tar til ordet for kritikk av at direktøren i flyselskapet Ethiopian Airlines, som poserer på et bilde i selskapets sosiale medier, stående midt opp i krateret etter flyet som styrtet søndag.

Direktøren selv står dresskledd med vrakdeler i hendene på bildet som er publisert.

Et havaristed skal holdes fri for forurensning av ukvalifisert personell heter det i en melding på Twitter som skal komme fra en tidligere ansatt i det amerikanske NTSB.

Internasjonale regler tilsier at et havaristed kun skal gi tilgang til havarietterforskere etter at redningspersonell har tatt ut overlevende. For at et etterforskning skal kunne gi resultater på å finne årsaken til et havari er det viktig at deler fra et flyvrak blir liggende der det har havnet og blir dokumentert.

På bildet som er publisert kan en tydelig se at vedkommende løfter på vrakdeler fra flyet.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer