Hangar.no
Embraer 190E2 - Foto: Widerøe

Reagerte på få E2-jeter til Nord-Norge – ble benyttet til utlandet

De nye E2-jetene til Widerøe har vært selskapets glis i flyflåten i knapt ett- og et halvt år nå. En av de første innlandsrutene som ble satt opp med de grønne jetflyene som materiell var rutene fra Bergen til Bodø og Tromsø. Dette gjaldt likevel ikke gjennom hele året, la en av Avisa Nordlands lesere merke til da han fikk fly E2-jet på én av seks turer mellom Bergen og Bodø det siste året. I stedet fikk han fly med de mindre Dash 8-Q400-maskinene selskapet benytter i tillegg til jetflyene.

Presseansvarlig i Widerøe, Catharina Solli, forklarer at det er en god grunn til at flyene ikke har vært å se like ofte i Bodø og Tromsø som kanskje AN-leseren hadde håpet på:

«Jetflyet var ikke planlagt å brukes til annet enn charterruter og ruten Bergen-München i sommer», sier Solli til AN.

Flyene skal også ha blitt benyttet mye til trening av personell forrige sommer. Hun presiserer at jetflyene er tilbake på ruten Bergen-Bodø etter sommeren den 12. august.

Widerøe benytter blant annet også E2-maskinene på ruten mellom Helsinki og Bergen og mellom Helsinki og Tromsø som en del av rutesamarbeidet mellom Widerøe og Finnair.

Andre nyheter

Testing av elfly snart i gang mellom Østersund og Røros

Steffen Sundt

Widerøe kjøper «Tore Hund» fra Avmax – Dash-flåten får nye farger

Steffen Sundt

Air Baltic skal fly til Bergen og Trondheim

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer