Reduserer produksjonen av fly hos Airbus

Foto. Airbus

Den europeiske flyprodusenten Airbus velger å redusere produksjonen av nye fly til et lavere estimat i månedene, enn tidligere antatt. For flytypene i Airbus A320neo-familien var produsenten godt i gang med å oppnå 60 fly i måneden før koronakrisen slo til.

Nå reduseres produksjonen ned til langt under dette, og den vil ikke ta seg opp igjen før langt ut i 2021 melder produsenten.

I løpet av de neste ukene vil også produsenten sette full bremser på i produksjonen av langdistanseflyene Airbus A350, og Airbus A330neo. Det kan bety forsinkelser i leveranser av nye fly både til SAS og andre selskap som etter planen skal få nye slike fly levert gjennom 2020.

Flere leasingselskap og flyselskap har varslet flyprodusentene om at det vil bli utsettelser i leveranse av nye fly, og kanselleringer i bestillinger som allerede er inngått, når koronakrisen er på hell. Dette kommer som følger av tapte inntekter, og i mange tilfeller at flere flyselskap må nedskalere sine operasjoner for å kunne overleve i fremtiden.

I følge avisen Financial Times vil en reduksjon i produksjonen av nye fly også ramme underleverandører av flydeler, som igjen kan risikere konkurs.

ANNONSE
Forrige artikkelSunclass kvitter seg med to Airbus A330
Neste artikkelHelikopterulykke i Sandnes