Hangar.no
Norge

Refser Norwegian for «stunt» under Sola Air Show

Flyselskapet Norwegian får refs fra Luftfartstilsynet etter at piloter på et av flyselskapets fly skal ha tatt en ulovlig overflyvning over Stavanger Lufthavn Sola i juni i år. 

Det var under Sola Air Show  9. juni at pilotene skal ha kontaktet tårnet og tilbudt seg å fly over området før de landet. 

I følge Dagens Næringsliv som omtaler saken i dag skal representanter for Luftfartstilsynet som var til stede på flystevnet, ha innrapportert overflyvningen som brudd på gjeldene regler. 

Avisen skriver at tilsynet etter denne hendelsen har bestemt seg for å sin nei dersom det skulle komme henvendelser om denne typen aktiviteter neste år under flystevner i Norge. 

Norwegian og pilotene på flyet avviser at dette var en del av flyoppvisningene og at landingen var etter boka og utført slik det skal gjøres etter rutinene som gjelder. 

Dagens Næringsliv skriver at tilsynet refser flyselskapet for det de mener e ikke var en del av det godkjente programmet for flyshowet og at det heller ikke ble søkt om tillatelse til å gjennomføre oppvisningsflyvningen. 

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier i en kommentar til avisen at det ikke har vært snakk om noen overflyvning. 

Gjeldene regler for overflyvning i forbindelse med flystevner skal klareres med tilsynet på forhånd. Det aktuelle flyet hadde også med seg passasjerer, noe som etter gjeldene internasjonale regler ikke er tillatt. 

#norwegian #flydagen2018 #sola #ENZV

A post shared by Biver1 (@biver1) on


Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Ethiopian Airlines øker på Avinor Oslo lufthavn

Hans Olav Nyborg

Transportselskap på Oslo Lufthavn melder oppbud onsdag morgen

Faktisk helt sant: Nordmenn flyr omtrent fire ganger mer innenriks enn svenskene

Hans Olav Nyborg