Illustrasjon

Fra og med 5. juli opphever Utenriksdepartementet reiserådet for EØS/Schengen, Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge. For reiser fra og med 5. juli gjelder forsikringen som normalt for alle, også de uvaksinerte, i de definerte landene. Det betyr at koronasykdom også omfattes. Gjensidige fortsetter også med dekning i alle øvrige land, men da med unntak av koronarelaterte hendelser.

– Vi anbefaler at reiserådene alltid følges, og vår forsikring bygger på norske myndigheters reiseråd. Men velger du likevel å reise til et land som  er rødt etter 5. juli, har du fortsatt gyldig reiseforsikring for alle hendelser og skader som ikke har sammenheng med koronasituasjonen, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Det er selskapets ansvar å hjelpe folk innen rammen for forsikring, og ikke blande seg inn i hvorfor folk reiser eller ikke.

– Vær oppmerksom på at forsikringen ikke dekker fremskyndet hjemreise eller tapte feriedager dersom ferien avbrytes på grunn av endring i smittesituasjonen eller nye reiseråd for landet du befinner deg i, for eksempel at det går fra å være gult til å bli rødt, sier Rysstad.

Reiserådet hvor UD fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig forlenges til 1. september for land utenfor EØS/Schengen og Storbritannia.

Når det gjelder avbestilling er det fargen på landet når du bestiller/betaler som er avgjørende. Det betyr at fra 5. juli for EØS/Schengen, Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge, vil avbestilling være dekket dersom bestillingen er foretatt fra og med 5. juli. Men bestiller du nå, mens det fortsatt er rødt, vil ikke avbestilling være dekket.

ANNONSE
Forrige artikkelUD opphever reiserådene 5. juli til Europa
Neste artikkelSAS åpner ruter fra Norge i takt med åpningen av Europa – Dette er rutene som nå kommer