Foto: Hans O. Nyborg

Reiserådene fra Utenriksdepartementet gjelder mot å reise til alle land, med unntak av Island og Malta som det nå er åpnet for å kunne besøke.

Det passer godt med hva flere nordmenn tenker om å reise i 2021. En undersøkelse gjennomført av Pollstat på vegne av flyselskapet Icelandair, viser at nordmenns tradisjonelle solhunger i år viker til side, for et reisemål som byr på trygghet og opplevelser.

Flertallet av oss planlegger å tilbringe ferien i Norge, mens Island og Danmark peker seg ut som favoritter blant de land som det er ønske om å reise til. Undersøkelsen viser at henholdsvis 90 og 70 prosent av de spurte prioriterer koronasituasjonen hos reisemålet og muligheten for opplevelser i sitt valg av reisemål.

Dubai og Storbritannia anses som minst trygge reisemål
Ifølge undersøkelsen er hovedgrunnene til at nordmenn stort sett ikke planlegger utenlandstur i sommer at de fleste vil vente til samfunnet er helt fritt for korona før de reiser igjen. Mange velger også å vente fordi koronarestriksjoner fører til mange begrensninger på reisemålet. Destinasjonene som anses som minst trygge å reise til er Dubai og Storbritannia, mens Danmark og Island er de stedene som vi anser det som tryggest å besøke.

28 prosent av deltakerne i undersøkelsen anser det som trygt å reise til Danmark, men nordmenn som vil reise til landet er foreløpig ikke unntatt fra karantenebestemmelsene, da Danmark fortsatt anses som et «rødt» område.

Island på topp
Hele åtte av ti av deltakerne i undersøkelsen sier de har vurdert eller har lyst til å reise til Island. Landet åpnet nylig opp alle varme kilder og svømmebasseng igjen, og utelivet får holde oppe til kl. 23.00.

– Vi synes det er hyggelig at nordmenn anser Island som et trygt reisemål og vi ønsker norske turister hjertelig velkommen. Vi har passasjerenes trygghet i fokus og gjør det vi kan for at reisen skal være så behagelig og koronasikker som mulig, sier Birna Ósk Einarsdóttir, salgsdirektør i Icelandair.

Flyselskapet flyr tur-retur Norge-Reykjavik regelmessig i hele juli, og norske turister trenger ikke gå i karantene på Island – så fremt de er vaksinerte og kan fremlegge bevis på det.

– Vi ser at norske turister ønsker å oppleve de «tradisjonelle» Islandske opplevelsene, som å bade i varme kilder eller se geysirene. Island har mye spennende å by på, og i år har vi også en aktiv vulkan som tiltrekker seg en del turister, sier Ósk Einarsdóttir.”

ANNONSE
Forrige artikkelEU sier nei til statsstøtte for tyske Condor
Neste artikkelTilbakeblikk: I 1970 bygget Boeing 79 jumbojets