Hangar.no
Foto: Torp
  • Forsiden
  • Norge
  • Rekord for Sandefjord Torp i årets to første måneder
Norge

Rekord for Sandefjord Torp i årets to første måneder

Det ble en rekordstart på 2018 for Torp Sandefjord lufthavn. I årets to første måneder har 281 593 passasjerer reist over lufthavna, som er en vekst på 13,4 % sammenlignet med i fjor. Utenrikstrafikken utgjorde 230 040 reisende og hadde en vekst på 19,5 %. Innenrikstrafikken var på 51 553 passasjer og hadde en nedgang på 7,7 %.

-Dette er den mest hektiske vinteren vi har hatt på Torp, og aldri før har så mange reist fra lufthavna i månedene januar og februar, sier Tine Kleive-Mathisen som er markedssjef på Torp Sandefjord lufthavn.  

For februar som separat måned var veksten på 16,9 % og antall reisende fra Torp endte på 141 238 passasjerer.

Om få uker starter sommerprogrammet opp for flyselskapene, noe som også gir økt kapasitet på ruter inn og ut fra Torp. Ryanair starter opp en helt ny direkterute til Hamburg i Tyskland, med avgang to dager i uken, samt at det irske selskapet setter inn sommerrute til Malaga, som også vil ha to ukentlig avganger. I tillegg øker de antall frekvenser til Alicante, Krakow, Warszawa og Wroclaw.

Wizz Air øker også kapasiteten på en rekke av de polske rutene, samt til Vilnius. Norwegian starter opp igjen sommerrute til Palma de Mallorca med to avganger i uken, samt at de øker kapasiteten til både Alicante og Malaga. Widerøe kunngjorde forrige uke at selskapet skal fly direkte til både Bodø og Tromsø fra Torp i sommer. Begge rutene starer i juni, og begge vil ha to avganger per uke. De skal opereres frem til 12. august.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Nå skal du kunne gifte deg på Oslo Lufthavn

Faktisk.no: Elektronisk utstyr kan påvirke flyets systemer

Hans Olav Nyborg

United Airlines med 787 til Europa neste sommer