11.6 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Foto: TSA

Rekordantall våpen beslaglagt på flyplasser i USA i 2018

I følge det amerikanske Department of Homeland Security har TSA som står for sikkerheten på amerikanske flyplasser hatt et rekordstort beslag av skytevåpen i 2018.

Totalt reiste det 813,8 millioner passasjerer gjennom flyplasser i USA i året som gikk. 4.239 skytevåpen ble beslaglagt i sikkerhetskontrollene på flyplassen, våpen passasjerene skulle ha med seg i håndbagasjen.

I gjennomsnitt blir det tatt beslag i 12 skytevåpen per dag over hele USA. 3.656 av de våpen som ble funnet var ladet med patroner eller kuler. Både antallet skytevåpen og hvor mange av den som var ladet er rekord for et år i USA.

TSA hadde også en rekord i antall skytevåpen som ble beslaglagt på en og samme flyplass under en måned. Det var på flyplassen Hartsfield-Jackson Atlanta International hvor det i august måned ble tatt beslag i 32 skytevåpen.

For ti år siden var beslaget av skytevåpen 926 gjennom hele 2008. Nå er økningen opp til 4.239. Tall som sier sitt om hvor stor økningen i antall våpen som forsøkes å tas ombord i et fly er blitt.

TSA oppdager også oftere og oftere røykgranater i håndbagasjen til passasjerer. Håndgranater, fyrverkeri, kniver og flytende eksplosiver er også blant funnene i 2018.

Flere reisende forsøker også i større grad å skjule det de har med seg. Kniver som pakkes inn i folie for å lure røntgenmaskinene, våpen som blir sydd inn i for på bager og små kofferter og kniver som skjules i medisinflasker er også funnet.

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer