Foto: Hans O. Nyborg

Juli ble en rekordmåned for Flyr med mange fulle fly og totalt 260 500 gjester om bord. Fyllingsgraden var på 92,3 prosent og enhetsinntekten økte betydelig denne måneden. Flyr gjennomførte 99,9 prosent av de planlagte flygninger denne måneden.

– Juli har vært preget av stor reiselyst med mange helt fulle fly til våre reisemål ved Middelhavet og europeiske storbyer. Mange har også valgt å reise med oss innad i Norge. Vi vil takke alle de 260 500 gjestene som har valgt å reise med oss i juli, og ser fram til å ønske velkommen om bord igjen snart, enten de skal på storbyweekend i Paris, på langtidsferie til Malaga eller besøke venner og familie i Tromsø eller Kristiansund. Vi vil også takke alle våre kolleger og samarbeidspartnere på bakken og i lufta for at de tar så godt vare på våre gjester, sier administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr.

Flyr hadde i gjennomsnitt ti fly i drift i juli, en fyllingsgrad på 92,3 prosent og en yield på NOK 0,71. Enhetsinntekten (PASK) for juli var 0,68 og gjennomsnittlig PASK siste 12 måneder er 0,41.

Flyr gjennomførte 99,9 prosent av de planlagte flygninger denne måneden. Det betyr at kun to flygninger ble innstilt. Punktligheten i juli ble betydelig påvirket av mannskapsmangel på en rekke flyplasser i Europa, samt kapasitetsbegrensninger i luftrommet i Europa. Totalt var Flyrs punktlighet på 54,2 prosent, hvorav 91,3 prosent av flygningene landet mindre enn en time forsinket.

Flyr mottok i slutten av måneden ytterligere et fabrikknytt fly av typen Boeing 737-8. Flåten består nå av totalt 11 fly, med en gjennomsnittsalder på rundt 5 år. Ved utgangen av juli har Flyr 41 årsverk per fly, som er i henhold til plan for å nå målsatt kostnadsnivå. 

ANNONSE
Forrige artikkelSeks fly på bakken etter mangel på reservedeler
Neste artikkelBali United recruit Milos Krkotic, ex-Montenegro national team players