Hangar.no

Rekordmange fly parkert på spansk flyplass

Den spanske flyplassen Teruel som ligger mellom Valencia og Madrid er blitt en gedigen parkeringsplass for parkerte fly i Europa.

Ikke siden flyplassen åpnet i 2013 har selskapet Tarmac Aragon hatt så mange fly parkert på området. Teruel er ingen vanlig flyplass, men tilbyr vedlikehold og opphugging av fly.

Før koronakrisen satte inn for fullt hadde flyplassen allerede 78 fly parkert der fra selskap over store deler av verden. Nå er antallet lagt over 100 og i løpet av den neste måneden er det ventet at tallet vil bli rundt de 125 flyene som det er plass til her.

Air France og Lufthansa har parkert ni Airbus A380 på flyplassen i tillegg har det tyske selskapet også parkert flere A340, og KLM har parkert flere av sine Boeing 747 her.

Men flyplassen kan mer minne om en parkeringsplass hos Boeing eller Airbus, med fly fra selskap i både Asia, Europa, USA og Afrika.

De faste kundene består nå av Air France, Lufthansa, British Airways, Iberia, Etihad og China Eastern som har parkert flest fly i den varme solen.

Nå er det også klart at A380 flyene fra Air France trolig aldri vil fly ut fra flyplassen igjen, med mindre det blir avgjort at de skal hugges opp et annet sted. Air France kunne forrige uke bekrefte at selskapet setter sine kjempefly på bakken for godt.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer