Foto: Keflavik Int. Airport

Det islandske flyselskapet Icelandair har levert ett rekordresultat for tredje kvartal. Selskapet skriver i en pressemelding at det fikk et overskudd på 85 millioner dollar.

Selskapet fraktet 1,4 millioner passasjerer i tredje kvartal som er en dobling i forhold til samme periode i 2021. Passasjerinntektene var på 408,3 millioner dollar.

Enhetsinntektene økte med 38 % fra år til år, mens enhetskostnadene eksklusive drivstoff gikk ned med 8 %, selskapet endte opp med den høyeste kontantposisjonen noensinne på slutten av et 3. kvartal i selskapets historie.

-Vi nådde 82 % av kapasiteten i 2019 og mer enn doblet antall passasjerer fra i fjor. Det er flott å se hvor raskt vårt transatlantiske marked har kommet seg, og står for 43 % av det totale antallet passasjerer i kvartalet. Fortsatt forbedring av inntektsgenereringen fra vårt Saga Premium-produkt påvirket enhetsinntektene positivt. Videre fortsatte våre frakt- og leasingvirksomheter å sterkt komplementere vår inntektsgenerering, sier direktør Bogi Nils Bogason i Icelandair.

Nå håper selskapet at kommende sesong også skal gi gode resultat.

-Bookingstatusen i fjerde kvartal er sterk selv om vi forventer noe motvind i vinter. Driftsmarginene vil fortsatt være utfordrende, hvor vi ser renter og ulike kostnader øke som mest sannsynlig vil påvirke etterspørselen. Vi tror imidlertid det fortsatt vil være store muligheter for Island som et attraktivt reisemål, og vi har et sterkt grunnlag å bygge videre på. Vår finansielle posisjon er robust med sterk likviditet og vårt omfattende rutenettverk, samt vår fleksibilitet gjør at vi kan bevege oss raskt og tilpasse vår drift og tjenester til situasjonen, legger direktøren til.

ANNONSE
Forrige artikkel15 personer skadet i turbulens
Neste artikkelNordica skal ansette 250, og privatiseres