16.1 C
Oslo
18/09/20
Hangar.no
Foto: Twitter

Rev av dør på Airbus A380 da flyet skulle ut av vedlikeholdshangaren

Fredag ble nok en tung dag for enkelte av de ansatte i det australske flyselskapet Qantas. I forbindelse med at ett av selskapets Airbus A380 skulle rulles ut av en vedlikeholdshangar, ble av dørene på flyet revet av hengslene og hengende fast inne i hangaren.

Hendelsen fant sted i en hangar på flyplassen i Sydney i Australia. Flyet skulle fly samme dag til Dallas i USA, men selskapet måtte kansellere denne flyvningen på grunn av uhellet med døren.

Qantas har 12 Airbus A380 i flåten, men to av flyene er på bakken i forbindelse med en ombygging av interiøret, og nå med det tredje flyet ute av trafikk, var det ikke mulig å oppdrive andre fly til å benyttes på ruten til USA.

Det skal være en av flyets åtte dører som ikke var lukket da flyet ble dyttet ut av hangaren. Døren som sto på vidt gap skal ha festet seg i stillaser som benyttes for å nå opp til deler av kjempeflyet under vedlikehold. Qantas har regent ut at det vil ta rundt to uker å få reparert skadene på flyet og bytte ut døren som ble ødelagt meler Brisbane Times.

Andre nyheter

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Berlin Schönefeld bytter navn

Hans Olav Nyborg

Nå kan du få cashpoint når du handler kryptovaluta

Jan-Kåre Folstad

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer