Rolls-Royce problemer: Norwegian må inspisere Dreamliner-motorer oftere

Flyselskapet Norwegian må på samme måte som Virgin Atlantic og British Airways gjennomføre enda hyppigere inspeksjoner av sine Dreamliner-motorer.

Motorprodusenten Rolls-Royce har på nytt måtte sende ut varsel om ekstra inspeksjoner av Trent-1000 motorene. Det er rundt 380 motorer som er i drift på Dreamlinere verden over som nå må inspiseres etter hver 80 flytur, mot etter hver 200 flytur som i frem til i dag.

Det er Trent 1000 med PC kompressor som nå må ha ettersyn langt oftere enn først antatt. For Norwegian gjelder dette for de flyene som ikke enda har fått byttet motorer til de nye Trent 1000 TEN.

Infosjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen

-Vi har startet inspeksjonene av motorene som omfattes av dette direktivet og den eneste ruten som er berørt per i dag er fra Paris (ORY) til  New York (EWR).  Berørte passasjerer varsles direkte via tekstmelding eller e-post, skriver Lasse Sandaker-Nielsen som er Kommunikasjonssjef i Norwegian til Hangar.no i en e-post. 

Det er problemer med kompressorene i Trent 1000 motorene som er årsaken til at motorprodusenten nå må be flyselskapene holde et tettere øye med disse.

Rolls-Royce har beklager overfor flyselskapene at hyppigere inspeksjoner vil bety at flere flyselskap får utfordringer med å bruke Dreamlinerflyene som normalt.

 

Kommentarfeltet er stengt.