Hangar.no
Wikipeda
Hendelser Internasjonalt

Russisk Antonov 148 styrtet utenfor Moskva

Et Antonov 148-fly fra selskapet Saratov Airlines skal ha styrtet like etter avgang fra Moskva søndag.

Flyet skal ha hatt 71 personer ombord, hvorav et mannskap på seks. Antonov-flyet skal ha forsvunnet fra radaren like etter at det forlot Domodedovo-flyplassen i Moskva.

Russiske nyhetsmedier melder at flyet har en status offisielt som savnet.  Flyselskapet er et russisk flyselskap som har sine røtter tilbake til 1930-tallet. I mange år fløy selskapet som et datterselskap av Aeroflot.

Rutene, deriblant 6W703, er i stor grad konsentrert om innenriks i Russland, samt enkelte ruter til Armenia og Georgia. Det savnede flyet var på vei til Orsk, som er den nest største byen i Orenburg Oblast, 100 kilometer sørøst for Uralfjellene.

Flere russiske medier melder at vitner har sett flyet styrte nær byen Argunovo, som ligger i regionen tilhørende Moskva. Flyselskapet har en flåte bestående av fem Antonov 148-100 som er innleid fra det russisk statlige selskapet Rossiya Airlines. Kun fire av disse flyene er per i dag aktivt i bruk.

De første bildene fra stedet der flyet skal ha styrtet ble lagt ut på Twitter ved 14.30 tiden norsk tid i dag. Det er ikke kjent om det er noen overlevende etter at flyet gikk ned.

I følge radartjenesten Flightradar24 skal flyet etter fem minutter i luften, ha begynt å miste høyde.

Flyets siste flytur – Flightradar24.com

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største

Krever privatfly utlevert fra Singapore etter finansskandale i Malaysia