Hangar.no
Foto: Alaska Airlines

Russisk bank krever tilbake lån fra airBaltic

airBaltic har havnet i solide problemer etter at den russiske banken AKB Investbank krever at flyselskapet tilbakebetaler lånet selskapet har gjennom banken.

I følge en talsmann for banken skal selskapet skylde flere avdrag, og derfor må hele lånet nå innfris.

airBaltic på sin side hevder dette er grunnløse krav fra banken og vil gå rettens vei om det blir nødvendig for å beskytte sine rettigheter som det heter i en nyhetsmelding hos Baltic News.

Lånet på 17 millioner euro kreves tilbakebetalt med øyeblikkelig virkning.

Flere medier melder torsdag at airBaltic kan risikere å få sine fly tatt i arrest når og hvis de lander på russisk jord, noe som avvises som rene spekulasjoner av airBaltic.

airBaltic mener det hele dreier seg om en link til den tidligere direktøren Bertolf Flick, som var den eneste som kunne signere dokumenter i selskapets navn. dagens ledelse sier at uteblivelse av terminbeløpene til lånet skjedde før Flick sluttet i oktober i fjor.

Nå har banken henvendt seg til den russiske domstolen for å få hjelp til å kreve arrest i flyene dersom de ankommer på russiske flyplasser.

I følge TV stasjonen TV3 ble lånet tatt opp under ledelse av Flick, dagens ledelse har startet arbeidet med å gå til søksmål mot den tidligere direktøren, og vil kreve lånet betalt tilbake fra hans egen lomme.

Andre nyheter

EASA har godkjent 737 MAX i Europa

Redaksjonen

Widerøe-ansatt får sikkerhetsprisen 2020 fra tilsynet

Redaksjonen

Tidligere Boeing-ansatt advarer om at 737 MAX har blitt godkjent for raskt

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer