Russisk bank krever tilbake lån fra airBaltic

Foto: Alaska Airlines

airBaltic har havnet i solide problemer etter at den russiske banken AKB Investbank krever at flyselskapet tilbakebetaler lånet selskapet har gjennom banken.

I følge en talsmann for banken skal selskapet skylde flere avdrag, og derfor må hele lånet nå innfris.

airBaltic på sin side hevder dette er grunnløse krav fra banken og vil gå rettens vei om det blir nødvendig for å beskytte sine rettigheter som det heter i en nyhetsmelding hos Baltic News.

Lånet på 17 millioner euro kreves tilbakebetalt med øyeblikkelig virkning.

Flere medier melder torsdag at airBaltic kan risikere å få sine fly tatt i arrest når og hvis de lander på russisk jord, noe som avvises som rene spekulasjoner av airBaltic.

airBaltic mener det hele dreier seg om en link til den tidligere direktøren Bertolf Flick, som var den eneste som kunne signere dokumenter i selskapets navn. dagens ledelse sier at uteblivelse av terminbeløpene til lånet skjedde før Flick sluttet i oktober i fjor.

Nå har banken henvendt seg til den russiske domstolen for å få hjelp til å kreve arrest i flyene dersom de ankommer på russiske flyplasser.

I følge TV stasjonen TV3 ble lånet tatt opp under ledelse av Flick, dagens ledelse har startet arbeidet med å gå til søksmål mot den tidligere direktøren, og vil kreve lånet betalt tilbake fra hans egen lomme.

ANNONSE
Forrige artikkelBoeing 787 besøker Oslo 1. mai
Neste artikkelNesten 4 millioner passasjerer i mars