15.2 C
Oslo
12/08/20
Hangar.no
Foto: Yamal

Russisk flyselskap avbestiller nye Sukhoi-fly etter ulykken i Moskva

Flyselskapet Yamal Airlines avlyste mandag sin planlagte bestilling på 10 nye Sukhoi Superjet SSJ100 passasjerfly. Årsaken er i følge den russiske avisen The Moscow Times ulykken med et av flytypene i Moskva søndag.

Kanselleringen av ordren som var ventet å bli offentlig snarlig, kom kun få timer etter at den russiske transportministere hadde sagt på nasjonal TV at det ikke var noen grunnlag for å sette Sukhoi-flyene på bakken.

Et av flyene som tilhører russiske Aeroflot havarerte etter at en brann brøt ut i forbindelse med en nødlanding søndag.

Yamal opererer i dag en flåte med 15 Sukhoi Superjet og er den nest største aktøren av denne flytypen i Russland etter Aeroflot.

Selskapet begrunner kanselleringen av bestillingen på nye fly med at vedlikeholdskostnadene er for store på denne flytypen kontra andre russiske og vestlige flytyper.

Andre nyheter

Vurderer å kansellere bestilling av Boeing 787-10

Hans Olav Nyborg

Air India Express-fly hadde for høy fart under landing

Hans Olav Nyborg

Boeing 737 havarerte i India

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer