2.1 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no

Russisk forsvar skal bruke sivile AN-124

Det russiske forsvaret skal benytte sivile Antonov AN-124 til transportoppdrag i framtiden.

I følge ITAR TASS, nyhetsbyrået i Russland, er det lagt inn en ordre hos flyprodusenten Antonov Design Bureau på 60 – 70 fly av typen Antonov AN-124 Ruslan.

Men ingen av disse skal leveres til forsvaret, de skal leveres til sivile fraktselskap, og beordres i bruk av forsvaret ved behov.

Det er ikke gjort klart om forsvaret skal betale for bruken av flyene, eller om disse bare skal kommanderes ut i tjeneste.

En talsmann for den russiske regjering sier til nyhetsbyrået at «dersom det blir behov for det skal disse flyene gjøre sine tjenester for sikkerheten i Russland og til det beste for landet».

Rundt 10 fly skal være ferdige innen år 2020.

Andre nyheter

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Bekreftet: Qatar Airways kvitter seg med halvparten av A380-flyene

Redaksjonen

SAS-sjefen slutter i selskapet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer