Russisk registrert Falcon 10 styrtet i Afghanistan

Foto: Wikipedia/RuthAS/CC BY 3.0 DEED

Et russisk fly forsvant fra radaren over et område der det meldes om en flystyrt i Afghanistan. Alle om bord er russiske statsborgere.

Flyet var på vei til Moskva da det tilsynelatende fikk et problem med motoren, sier en talsperson for Afghanistans informasjonsdepartement.

Fire besetningsmedlemmer og to passasjerer var om bord, og ifølge russiske tjenestepersoner er alle russiske statsborgere mellom 26 og 65 år.

Det var søndag morgen at politiet nord i Afghanistan fikk melding om en flystyrt i Badakhshan-provinsen.

Kort tid etter meldte russiske luftfartsmyndigheter at et russisk-registrert fly forsvant fra radaren over Afghanistan lørdag kveld.

Ambulansefly

Flyet er et chartret ambulansefly som var på vei fra India til Moskva via Usbekistan, sier russiske myndigheter videre. Det statlige russiske nyhetsbyrået Ria melder at flyturen var en medisinsk evakuering fra Thailand.

Flyet er av typen Dassault Aviation Falcon 10-jetfly og ble produsert i Frankrike i 1978.

Videre sier russiske myndigheter at de er i kontakt med myndighetene i Afghanistan og Tadsjikistan om saken. Badakhshan-provinsen grenser til Kina, Tadsjikistan og Pakistan, men det nøyaktige stedet for flystyrten er ikke kjent.

– Vi har sendt ut redningsmannskaper, men de har ikke kommet fram ennå, opplyste lokale myndigheter i Badakhshan til AFP søndag morgen.

– Vi ble informert av lokalbefolkningen på morgenen.

Etterforskning

Russiske myndigheter sier at de har startet en etterforskning av hva som forårsaket den antatte flystyrten.

Det Taliban-kontrollerte luftfartsdepartementet i Afghanistan sier at flyet allerede hadde svingt ut av kurs lørdag kveld før det skal ha styrtet.

Besetningen skal også ha meldt fra om at de nesten var tomme for drivstoff og ville lande i Tadsjikistan omtrent 25 minutter før flyet forsvant fra radaren.

Avsidesliggende

Området der flystyrten ble meldt å ha skjedd ligger mer enn 200 kilometer fra provinshovedstaden Fayzabad og kunne ta opptil 12 timer for redningsmannskapet å nå. Vinterføret gjør også leteaksjonen vanskelig.

Provinsen huser fjellkjeden Hindu Kush, som Afghanistans høyeste fjell Noshaq på 7492 meter er del av.

Siden Taliban tok tilbake makten i Afghanistan i 2021, har de fleste kommersielle flyselskaper unngått luftrommet over landet.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelUtsetter oppstarten av nytt britisk selskap som skal fly Airbus A380
Neste artikkelHelgeQuiz – Klarer du se hvilke flyplasser dette er?