14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Russisk storbank vil begjære flyselskap konkurs denne uken

Den russiske storbanken MTS Bank har gått sammen med flere andre kreditorer og vil denne uken forsøke å erklære flyselskapet UTAir for konkurs.

Flyselskapet har opparbeidet seg en gjeld som både banken og flere låneinstitusjoner mener ikke kan betjenes. I juli forsøkte en av kreditorene, Flash Light Capital, å få begjært flyselskapet konkurs men lykkes ikke å nå frem med sine krev i retten.

Nå er det spørsmål om selskapet vil klare å stå i mot storbanken som har slått seg sammen med en lang rekke kreditorer og går hardt ut med at selskapet ikke har penger og er insolvent. I følge den russiske avisen URA skal saken behandles denne uken i domstolen.

Russiske luftfartsmyndigheter har trukket tilbake godkjennelse for en av selskapets rute mellom Perm og Munchen skriver avisen.

Andre nyheter

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Siste: Lufthansa Airbus A380 er historie

Hans Olav Nyborg

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer