Foto: Hans Olav Nyborg

Det tyrkiske flyselskapet Southwind Airlines har hentet inn sin aller første Boeing 777 i flåten. Det er selskapets første fly av denne typen og Boeing 777-300ER-flyet er bygget av Boeing i 2005 for selskapet Emirates.

Emirates opererte flyet, A6-EBD frem til mai 2017 da det russiske selskapet VIM Airlines overtok dette, ett år senere ble flyet så leid ut videre til ett annet russisk flyselskap, Azur Air.

TC-GRZ som det nå er registrert som fløy på det tyrkiske selskapets første flyvning med flytypen 10. mars, da mellom Antalya og Bodrum Milas.

Flyselskapet i Tyrkia er eid delvis av det russiske selskapet Nordwind Airlines og ble opprettet som et flyselskap da sanksjoner rammet Russland etter at landet invaderte Ukraina.

Southwind Airlines som ble opprettet av det russiske selskapet i 2022, har søkt og fått tildelt egen AOC-lisens i Tyrkia. Selskapet har to Boeing 737-8 MAX i bestilling hos Boeing, som opprinnelig skulle leveres til det rumenske selskapet Blue Air, men ble ledige da dette selskapet gikk konkurs.

Selskapet har fått levert den første Airbus A321neo direkte fra Airbus, som var i bestilling hos det russiske moderselskapet Nordwind Airlines, men som selskapet ikke kunne motta ettersom sanksjoner forhindret dette. Nå med opprettelsen av flyselskapet i Tyrkia har det russiske selskapet klart å hente inn kontrakter som det på russisk side måtte oppgi hos Airbus og Boeing, men som det på tyrkisk side kan fullføre kjøpet av.

Selskapet har en Airbus A321-200 og to Airbus A330-200 som alle tre kommer fra moderselskapet i Russland. En av Airbus A330-flyene er allerede på vei ut av flåten til Southwind Airlines.

Boeing 777-300Er flyet som nå er ankommet er leid inn fra ALC.

ANNONSE
Forrige artikkelRussisk flyselskap aktiverer fire Boeing-fly etter 12 måneder
Neste artikkelFornyer avtale med SAS om syketransport fra Ukraina