Russiske selskap bøtelagt av luftfartstilsynet etter flyvning i lav høyde på Svalbard

Youtube

Det russiske selskapet Convers Avia Airlines har fått en bot av det norske luftfartstilsynet på 50.000 norske kroner, etter å ha fløyet i lav høyde på Svalbard.

Det skal ha vært den 9. mai 2023 at et helikopter ble fløyet mellom 15 og opp til 60 meter over hustakene i Barentsburg, i forbindelse med en feiring i byen. I følge tilsynet er norsk lov regulert med en minstehøyde på 304 meter som minstehøyde under flyvning. Det er Svalbardposten som melder om dette. «Convers Avia»-helikopteret fløy i sentrum av den russiske bosetningen.

Datoen 9. mai feires i Russland som en stor nasjonal dag for minne om seieren i den store patriotiske krigen – navnet på andre verdenskrig i Russland.

-Vi bestrider ikke denne avgjørelsen, boten vil bli betalt i samsvar med den fastsatte rekkefølgen. Vi løser raskt alle spørsmål som oppstår direkte med Luftfartstilsynet for å sikre vår hovedoppgave – høy kvalitet og sikker drift av helikopteret på Svalbard, i samsvar med alle standarder og restriksjoner, noe som er i vår interesse, sier direktøren for Convers Avia Airlines Dmitry Zhelezkov til avisen.

Luftfartstilsynet skriver i sitt brev til helikopterselskapet at de anser at en slik flygning er gjennomført med vilje og med overlegg.

Selskapet operer MI-8 helikoptre i ulike varianter og Mi-2.

Saken er også omtalt av The Barents Observer.

 

ANNONSE
Forrige artikkelSvenske BRA skal fly for Austrian Airlines
Neste artikkelNå skal passasjerer i dette nordiske landet veies før flyturen