Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapene Air France, Lufthansa og Austrian Airlines har fått en godkjennelse fra russiske myndigheter til å endre sine ruteflyvninger til Moskva, slik at flyene ikke passerer over Hviterussland.

Etter at European Union Aviation Safety Agency (EASA) anbefalte flyselskap å unngå å fly over Hviterussland, søkte flere selskap russiske myndigheter om å få endre rutene sine slik at de unngikk luftrommet over Hviterussland. Det sa Russland først nei til, men har de siste dagene snudd og allikevel gitt tillatelse til dette for en kortere periode.

Det er kun Lufthansa som har fått endringene godkjent for hele perioden som gjenstår av dagens godkjennelse for å fly mellom Tyskland og Russland melder Reuters. De andre selskapene må vente til kommende uke for å få svar om dette er godkjent på mer permanent basis.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleKommentar: Wizz Air i Norge var kun et desperat trekk i en desperat tid
Next article (+) Henter tre MAX-fly på en uke – Har stått parkert i over to år